Хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому, а йти далі. У цьому полягає основна місія сучасного вчителя.

понеділок, 1 червня 2015 р.

Державна підсумкова атестація
Українська мова
наказ Міністерства освіти і науки України від 20.02.2015 № 192
9 клас




Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів (диктант) проводитиметься з 1 по 8 червня за розкладом навчального закладу.
Оформлення у класному журналі
Бали за атестацію в основній школі  виставляються у класному журналі у колонку з написом «ДПА» без зазначення дати після колонки з написом «Річна».

Результати атестації виставляються у додатки до свідоцтв про базову загальну середню освіту у графі «державна підсумкова атестація».
Оформлення атестаційних робіт
Атестаційна робота оформлюється письмово на аркушах зі штампом школи, дотримуючись вимог оформлення письмових робіт.
У верхній лівій частині титульної сторінки подвійного аркуша ставиться штамп загальноосвітнього навчального закладу. На ньому зазначається дата, наприклад: 01.06.2015 р. Підписування роботи починається на сьомому рядку титульної сторінки:
Робота
з державної підсумкової атестації
з української мови за курс основної школи
 учня (учениці) 9 класу
( прізвище, ім’я, по батькові у формі родового відмінка)

На другій сторінці на перших двох рядках записують вид роботи та назву тексту, наприклад:
  Диктант

У пошуках слова

Проходження атестації

Проходження атестації з української мови є обов’язковим.
Ефективною формою перевірки орфографічної та пунктуаційної грамотності учнів є контрольний текстовий диктант. Перевірці підлягають уміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила, ставити розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації, належним чином оформляти роботу. Перевірка здійснюється фронтально за звичною методикою.
На проведення атестації відводиться 1 астрономічна годинаВідлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту.За обсягом тексти диктантів повинні містити 160 -170 слів.
Визначаючи кількість слів у диктанті, враховують як самостійні, так і службові частини мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар